Wittiest IAS Exam and Interview Questions with Weirdest Answers

Civil Services Examination is a national competitive exam in India and one of the toughest exams to crack with multiple papers and interviews. People prepare for years before appearing for them, studying day in and day out.

Since clearing these exams can make you eligible for higher civil services opportunities in the Government of India, these are definitely challenging on multiple levels.

Along with your knowledge, your common sense, sensibility and confidence are also tested, especially at the interview levels. Here are some of the weirdest questions asked in the exams and interview sessions to test your brain. See how many you can answer correctly:

Question 1. How can you drop a raw egg on a concrete floor without cracking it?

Answer: Concrete floors are hard to crack with a raw egg!

Question 2. Jamie looked at his reflection in the window mirror on the 45th floor. Driven by an irrational impulse, he took a leap through the window on the other side. Still, Jamie didn’t encounter a single bruise. How can this be possible if he neither landed on soft ground nor used a parachute?

Answer: Jamie is actually a window washer. He got tired after cleaning the windows on the 45th floor and therefore jumped into the building.

Question 3. A murderer is sentenced to death. He has to choose between three rooms. The first is full of raging fires, the second is full of assassins with loaded guns, and the third is full of lions that haven’t eaten in 3 years. Which room is safest for him?

Answer: The third room is the safest as the lions would be dead by now from having eaten anything in the last 3 days. The first thought for many people would have been that these lions might have been hungrier than ever, but this answer would be wrong.

Question 4. Twins (Adarsh ​​and Anupam) were born in May but their birthday is in June. How is this possible?

Answer: Mai is the name of the city in Queensland, Australia.

Question 5. The peacock is a bird that does not lay eggs. How do they get baby peacocks?

Answer: The peacock lays eggs and not the peacock.

Question 6. What is such a thing that dies after drinking water?

Answer: Thirst. period.

Question 7. How can a man remain without sleep for 8 days?

Answer: Easy, the man must sleep at NIGHT.

Question 8. What if a red stone is thrown into blue water?

Answer: The red stone will drown. The use of colors in the questions is only to distract your mind and confuse it further.

Question 9. Is it possible for you to lift an elephant with one hand?

Answer: The answer is not so much that it is impossible to find a ‘one-handed elephant’.

Question 10. What is the one thing you can never have for breakfast?

Answer: You can never eat lunch or dinner for breakfast. This question is all about confusing you by making you think of foods.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *